Otkriven događaj s početka karijere: Kolega pokušao da siluje Draganu Mirković

NaslovnicaShowbiz

Autor:

Dragana Mirković važi za jednu od najvećih muzičkih zvijezda na našim prostorima, ali je malo kome poznato da je i njen put ka uspjehu bio posut trnjem.

Iako njenu karijeru ne prate skandali, pjevačica jednu noć u hotelu u, kojem je jedan pokojni kompozitor umalo nije silovao, nikada neće zaboraviti.

Naime, Dragana je kao veoma mlada devojka bez roditelja odlazila u Beograd, a incident koji joj se desio gotovo na samom startu karijere zasigurno je obilježio njene početke. Verica Ilić, tekstopisac i novinar, svjedočila je događaju, a zatim ga je i u svojoj knjizi opisala.

Ona je otkrila sve detalje i prisjetila se kako je došlo do okršaja između tada šesnaestogodišnje Mirkovićke i dosta starijeg kompozitora.

– Dragana se plašila, to mi je bilo jasno. Celo veče se držala za mene. Oko dva posle ponoći pošli smo u spavaće sobe. Sa kompozitorom je bio vozač, logično je da ćemo Dragana i ja spavati zajedno, a njih dvojica. Međutim, kompozitor je tako pijan zvao Draganu u sobu da pričaju. Ona je tada imala 16 godina, nisam znala šta bi pričala s njim u to doba, ali sam joj rekla da slobodno uđe, da ću je ja čekati ispred vrata. U jednom trenutku začulo se neko komešanje, opiranje… Znala sam da pokušava da je primora na nešto što ona ne želi. Uhvatila sam se za kvaku, kad ono vrata zaključana. Odmah sam rekla da obiju vrata , međutim, ona su se otključala, a Dragana mi je pritrčala u zagrljaj. Odmah sam pozvala vozača da nas vrati u Beograd. Ona je bila jako potresena, pretila mu je:

– Kad te budem rekla mom ocu, videćeš šta će da se desi! Ubedila sam je da ćuti jer će to samo da joj šteti. Ceo put ka Beogradu sam je smirivala. Ovu priču sam objavila da niko u takvim ljudima ne bi video svog idola”, zaključila je Verica za Srpski Telegraf.

Comments are closed.