Dan kada je otišao Asim Ferhatović Hase

NaslovnicaSport

Autor:

Asim Ferhatović je umro samo dan nakon što je napunio 54 godine (25. januara 1987. godine). Čovjek koji je živio tako intenzivno, koji se trošio, a najmanje pažnje poklanjao sebi, upravo je sagorio. Preminuo je od infarkta.

O Hasetu, kao fudbaleru poznato je sve. Čitavu karijeru, sa izuzetkom kratkotrajnog angažmana u Fenerbahčeu, proveo je na Koševu. Za Sarajevo je odigrao 204 prvoligaške utakmice i postigao 75 golova. Računajući i nezvanične utakmice, Hase je Bordo dres oblačio 422 puta, a protivničke mreže tresao je u 198 navrata.

Ko je bio Asim Ferhatović? Rođen je 24. januara 1933. godine u staroj građanskoj porodici. Cijeli život je proveo u Sarajevu, na istoj adresi. Tu je i upoznao Vahidu, s kojom je 1957. godine zasnovao porodicu i stekao s njom troje djece, Senadu, Merdinu i Ademira. Važio je kao uzoran suprug i otac i bio poštovan u široj porodici kao dobar domaćin i prijatelj. Asim je posebno bio pažljiv prema starijima i nemoćnima. Djeca su ga voljela jer je prema njima bio blagonaklon i brižan. Njegov porodični život bio je osnova njegove sreće i zadovoljstva, a sve to bilo je upotpunjeno i vrlo uspješnom sportskom karijerom.

izvor i više informacija na faktor.ba

Comments are closed.